Articles

PODCAST: HOE BEGELEID JE LEEFSTIJLVERANDERING?

NTvL - jaargang 2, nummer 3, juni 2024

drs. C. Oldenburg

(NED TIJDSCHR LEEFSTIJLGENEESKD 2024;2(3):102–5)

Lees verder

Hoe gebruik je de leefstijlcheck?

NTvL - jaargang 2, nummer 2, april 2024

drs. C. Oldenburg

In de podcastserie Het Leefstijlgesprek praten we met experts binnen de leefstijlgeneeskunde over de vraag: hoe voer je als zorgmedewerker een leefstijlgesprek? Mede aan de hand van een casus geeft steeds een andere expert uit de zorg tips en achtergronden om communicatie over leefstijl gemakkelijker toe te passen in gesprekken met patiënten/cliënten. In aflevering 4: Douwe Atsma, cardioloog in het LUMC en bestuurslid van Vereniging Arts en Leefstijl.

(NED TIJDSCHR LEEFSTIJLGENEESKD 2024;2(2):55–8)

Lees verder

Wat heeft de NHG-praktijkhandleiding Leefstijlbegeleiding in de huisartsenpraktijk te bieden?

NTvL - jaargang 2, nummer 1, maart 2024

drs. C. Oldenburg

In de podcastserie Het Leefstijlgesprek praten we met experts binnen de leefstijlgeneeskunde over de vraag: hoe voer je als zorgmedewerker een leefstijlgesprek? Steeds geeft een andere expert uit de zorg tips en achtergronden om communicatie over leefstijl gemakkelijker toe te passen in gesprekken met patiënten/cliënten. In aflevering 3: Inge Heemstra en Lisette van de Laar, beiden huisarts en werkzaam bij het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG).
(NED TIJDSCHR LEEFSTIJLGENEESKD 2023;2(1):4–6)

Inge Heemstra,
huisarts en wetenschappelijk medewerker preventie, NHG

Lisette van de Laar,
huisarts en teamcoordinator preventie, NHG

Lees verder

HOE GEEF JE CULTUURSENSITIEVE LEEFSTIJLADVIEZEN?

NTvL - 2023, nummer 4, december 2023

drs. C. Oldenburg

In de podcastserie Het Leefstijlgesprek praten we met experts binnen de leefstijlgeneeskunde over de vraag: hoe voer je als zorgmedewerker een leefstijlgesprek? Mede aan de hand van een casus geeft steeds een andere expert uit de zorg tips en achtergronden om communicatie over leefstijl gemakkelijker toe te passen in gesprekken met patiënten/cliënten. In aflevering 2: Fadua el Bouazzaoui, oprichter van Stichting Voorlichters Gezondheid, Rotterdam.

(NED TIJDSCHR LEEFSTIJLGENEESKD 2023;1(4):165–6)

Lees verder

HOE BEGIN JE AAN EEN LEEFSTIJLGESPREK?

NTvL - 2023, nummer 3, oktober 2023

drs. C. Oldenburg

In de nieuwe podcastserie HET LEEFSTIJLGESPREK praten we met experts binnen de leefstijlgeneeskunde over de vraag: hoe voer je als zorgmedewerker een leefstijlgesprek? Mede aan de hand van een casus geeft steeds een andere expert uit de zorg tips en achtergronden om communicatie over leefstijl gemakkelijker toe te passen in gesprekken met patiënten/cliënten. In deze eerste aflevering: Jon Brouwers, huisarts in Bakkeveen.

(NED TIJDSCHR LEEFSTIJLGENEESKD 2023;1(3):118–9)

Lees verder